Novice spletnega mesta

Družba XAL - samostojni računovodja

Družba XAL - samostojni računovodja

od Marjana Berghaus -
Število odgovorov: 0

Družba XAL je svojo zgodbo začela pisati pred več kot 30 leti.

Zanjo so značilne hitra rast, dinamika in tehnične inovacije. Danes je skupina XAL mednarodno delujoča skupina podjetij s 1.300 zaposlenimi, prisotna pa je na 30 mednarodnih lokacijah. XAL je strokovnjak za tehnične rešitve razsvetljave, osvetljuje trgovine znanih blagovnih znamk, moderne poslovne stavbe, ekskluzivne hotele, restavracije in zasebne hiše po vsem svetu. Vsak dan dvomimo v meje tega, kar je tehnično izvedljivo, da bi ustvarili izjemne svetlobne rešitve.

Zaposlenim ponujajo veliko kreativne svobode in razvojnih priložnosti. Skupaj z vami bi radi nadaljevali našo zgodbo o uspehu.

Širijo ekipo – pridružite se nam na delovnem mestu: Samostojni računovodja (m/ž)

Kraj dela: Murska Sobota

Vaše delo bo predvsem obsegalo: kontiranje in knjiženje poslovnih dogodkov, knjiženje bančnih izpiskov, izdajanje računov,  vodenje poslovnih knjig, priprava temeljnic,  vodenje registra osnovnih sredstev,  priprava podatkov za obračun plač, nadomestil plač in povračil stroškov v zvezi z delom,  izdelava tekočih finančnih poročil, zaključnih računov in mesečnih ter letnih bilanc,  izdelava poročil in analiz za potrebe vodstva podjetja, priprava in oddajanje poročil, ki imajo zakonske podlage,  priprava, kontrola in oddajanje davčnih obračunov (mesečnih in letnega),  priprava podatkov in podlag revizorjem,  sodelovanje in usklajevanje z revizorji, davčnimi inšpektorji, davčnimi referenti, davčnimi svetovalci, referenti AJPES, ipd,  spremljanje in analiza finančnih rezultatov poslovanja ter primerjanje rezultatov z načrtovanimi,  sodelovanje pri razvoju finančnih procesov s finančno ekipo koncerna,  spremljanje zakonodaje s področja računovodskih standardov, davkov, delovnopravne zakonodaje, in drugih predpisov s področja financ in računovodstva.

Od kandidatov pričakujejo: zaključeno vsaj V. stopnjo izobrazbe,  odlično znanje angleškega jezika in/ali nemškega jezika,  računalniško pismenost, naprednejše znanje MS office (uporaba Excell na napredni ravni), zaželene izkušnje z ERP sistemi,  poznavanje predpisov in zakonov s področja davkov, financ, računovodstva in delovnopravne zakonodaje,  zaželene so nekajletne delovne izkušnje v računovodstvu,  zaželeno poznavanje področja obračuna plač,  natančnost pri delu, samostojnost, proaktivnost in samoiniciativnost.

Iščejo sodelavce, ki se odlikujejo z veliko prožnostjo pri prilagajanju spremembam, izpolnjujejo dane obljube in sprejemajo posledice svojih dejanj.

Ponujajo:  pogodbo za nedoločen čas, ki vključuje poskusno delo,  izkušnje dela v mednarodnem okolju,  konkurenčno in stimulativno plačilo,  možnost kariernega napredovanja in osebne rasti.

Vaše prijave s kratkim opisom pridobljenih delovnih izkušenj sprejemajo  do zasedbe del. mesta na el. naslov kadri@xal.com s pripisom "Prijava – Samostojni računovodja" (v selekcijski postopek bomo uvrstili kandidate, ki bodo v prijavi navedli za katero delovno mesto kandidirajo).

*Izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, se v tem dokumentu uporabljajo nevtralno za moški in ženski spol.

XAL svetila d.o.o., Nemčavci 75, 9000 Murska Sobota